FRICSKA GASTROPUB
A fiatal tulajdonosok és az éhes vendégek számára egy hosszú, ablak nélküli pincehelyiségből alakítottunk ki egy igazán szerethető környezetet, ami 2017-ben megkapta a Michelin Bib Gourmand-minősítését, 2023-ban pedig, 9 héttel az újra nyitást követően, ajánlott étteremként bekerült a 2023-as MICHELIN Guide -ba.
A természetes fény hiánya, a tér adottságai és a boltíves mennyezet izgalmas kihívást jelentett. A komfortérzet megteremtése érdekében gondos világítás- és akusztikai tervezés szőtte át a tervezés folyamatát, amibe villamosmérnökök és hangmérnökök is bekapcsolódtak.
A tiszta, természetes és egyértelmű összkép gerincét a szellőztetőrendszert eltakaró mennyezeti dekoráció adja, ami a megfelelő világítás kialakításában is fontos funkciót tölt be.
A Dob utca 56. szám alatt a 21. század bohém konyhájával ismerkedhetünk meg, ami az olasz és francia ízek mellett a hagyományos magyar konyhát is új köntösben tálalja a vendégek elé. A naponta frissülő étlap kulináris pimaszságai utalnak az étterem nevére, a design terén pedig a grafikus formában megjelenő gumicsizmás malac, a repülő hal és a cilinderes polip tükrözi a Fricska szellemiségét.